Skip to main content

About me

De drijvende kracht achter Made for Weddings ben ik, Silvana Schumacher, hierboven breed glimlachend aan het werk. Geboren en getogen in Amsterdam, waar ik al vroeg mijn ‘mannetje’ leerde staan als jongste in een gezin van vier. Iets wat heel goed van pas komt bij het organiseren van bruiloften en bij het samenwerken met bruidsparen en trouwleveranciers. Na 35 jaar Amsterdam ben ik in de zomer van 2021 met mijn twee mannen en onze twee katers verhuisd naar een dorp naast Rotterdam. Een enorm grote stap, maar ik heb er geen moment spijt van gehad.

In een notendop
Regeltante, creatief, ondernemend, bijzonder zorgvuldig, spontaan, moeder,
motorrijder, wereldreiziger, dierenvriend, shoeaholic, Amsterdammer in Rotterdam.

Door familie en vrienden word ik van jongs af aan al een planner en regeltante genoemd. Eigenlijk kijkt iedereen meteen naar mij wanneer er iets georganiseerd moet worden, van cadeau tot vakantie. Ik daarentegen wacht ook niet af tot er iets gebeurt: met alle liefde onderneem ik zelf direct actie. En dat komt goed van pas in mijn werk.

Na meerdere kantoren ‘gerund’ te hebben in de functies van Facility Manager en Personal Assistant besloot ik mij te focussen op de evenementenbranche. Door de jaren heen heb ik veel zakelijke evenementen en congressen georganiseerd, maar deze halen het niet bij het plannen van een bruiloft. Inmiddels heb ik een groot aantal bruiloften georganiseerd voor (internationale) gezelschappen variërend van 30 tot 250 gasten, op de meest uiteenlopende locaties in binnen- en buitenland.

In 2010 zette ik mijn eerste stappen in de wedding branche. Na een stagebruiloft én de bruiloft van mijn zus was ik hooked! Zo besloot ik om van mijn hobby mijn werk te maken. Dat ik zo nauw betrokken mag zijn bij de organisatie van een feestdag die alleen voor intimi is, vind ik het meest bijzondere aan weddingplannen. De liefde en geluk die door zowel het bruidspaar als de bruidsgasten wordt geuit op een bruiloft maakt de sfeer overweldigend. Op het moment dat bruid en bruidegom elkaar zien bij aanvang van de trouwceremonie pink ook ik altijd een traantje weg. Dit is het moment waar je al die tijd met elkaar naartoe hebt gewerkt.