De drijvende kracht achter Made for Weddings ben ik, Silvana Schumacher, hierboven breed glimlachend aan het werk. Geboren en getogen in Amsterdam, aan de rand van de stad, waar ik al vroeg mijn ‘mannetje’ leerde staan als jongste in een gezin van vier.
Na 35 jaar Amsterdam ben ik in de zomer van 2021 met mijn grote en kleine liefde en onze twee katers verhuisd naar een dorp naast Rotterdam. Een enorm grote stap maar wel eentje die ons enorm veel geluk heeft gebracht. “Ben jij ook getrouwd?”, wordt mij regelmatig gevraagd. Helaas is het antwoord hierop “nee”, maar ik wacht geduldig af tot ik hier volmondig “ja!” op kan zeggen.

In een notendop

Regeltante, perfectionist, creatief, ondernemend, spontaan,
motorrijder, Amsterdammer, wereldreiziger, dierenvriend, shoeaholic

Door familie en vrienden word ik van jongs af aan al een planner en regeltante genoemd. Eigenlijk kijkt iedereen meteen naar mij wanneer er iets georganiseerd moet worden, van cadeau tot vakantie. Ik daarentegen wacht ook niet af tot er iets gebeurt: met alle liefde onderneem ik zelf direct actie. En dat komt goed van pas in mijn werk.

Na meerdere kantoren ‘gerund’ te hebben in de functies van Facility Manager en Personal Assistant besloot ik mij meer te focussen op de evenementen branche. Door de jaren heen heb ik veel zakelijke evenementen en congressen georganiseerd, maar deze halen het niet bij het plannen van een bruiloft. Inmiddels heb ik een groot aantal bruiloften georganiseerd voor (internationale) gezelschappen variërend van 30 tot 250 gasten, op de meest uiteenlopende locaties in binnen- en buitenland.

In 2010 zette ik mijn eerste stappen in de wedding branche. Na een stagebruiloft én de bruiloft van mijn zus was ik hooked! Zo besloot ik om van mijn hobby voor plannen mijn werk te maken.
Dat ik zo nauw betrokken mag zijn bij de organisatie van een feestdag die alleen voor intimi is, vind ik het meest bijzondere aan weddingplannen. De liefde en geluk die door zowel het bruidspaar als de bruidsgasten wordt geuit op een bruiloft, maakt de sfeer overweldigend. Op het moment dat bruid en bruidegom elkaar zien bij aanvang van de ceremonie pink ook ik altijd een traantje weg. Dit is het moment waar je al die tijd met elkaar naartoe hebt gewerkt.

Waarom een weddingplanner of ceremoniemeester inhuren? Een bruiloft is maatwerk: persoonlijk en altijd anders. Ik denk met jullie mee, adviseer, los op en fungeer als onafhankelijke “mediator” wanneer jullie het niet eens lijken te worden. Door mijn uitgebreide netwerk en kennis van trends en mogelijkheden binnen de trouwbranche worden jullie vragen snel beantwoord en hoeven jullie “het wiel” niet opnieuw uit te vinden. Samen vormen wij een team en haal ik alles uit de kast om er júllie grote dag van te maken!