Big, bold and not so beautiful

Vorige maand werd het grootste trouwevent van Nederland in Utrecht gehouden: de Love & Marriage Beurs. Dé plek voor aankomende bruidsparen, weddingplanners en bruidswinkels om de nieuwste trends te spotten op het gebied van alles dat met bruiloften te maken heeft. Met weinig stands en weinig diversiteit kan ik de beurs dit jaar niet groots en meeslepend noemen. De bruidsmodeshow zoals altijd wel! Alleen was daar écht alles groot: wijde rokken, dikke lagen tule, veel strikken, bloemen en strass; niets in de categorie less is more.

 

Vroeger wilde ik altijd een prinsessenjurk. Wie niet? Een strak lijfje, grote hoepelrok en een prince Charming aan jouw arm. Als je ouder wordt, ontdek je dat alleen de dames van Disney zo een wespentaille hebben, geen borst – of bilpartij en daarmee gemaakt zijn voor dit type jurk. Hoe meer jurken ik zie, des te beter ik weet wat ik wel en niet wil. Hetzelfde geldt voor mijn ideale huwelijksdag. Op de Love & Marriage Beurs wordt verkondigd dat je jouw bruiloft kunt regelen in één dag. Dat klinkt te mooi om waar te zijn. En dat is het ook. Zeg nu zelf: niemand is zo besluitvaardig toch? En zoals we zien in Welkom op mijn Bruiloft, bruidsparen al helemaal niet. In dit televisie programma beslist de hoge hoed niet alleen over de locatie en het trouwvervoer, maar ook over de trouwkleding. Dus als je pech hebt, moet je de jurk aan die je aanstaande gekozen heeft. Dit zou natuurlijk goed uit kunnen pakken – manlief kent je immers goed – maar wees eerlijk, die kans is klein. Een vrouw weet het wanneer ze dé jurk aan heeft. Een man zal dit nooit weten, zelfs niet als hij de jurk zelf ook aanpast. De jurk is waar het van jongs af aan om gaat. Nu het eindelijk zover is, wil je deze zelf uitkiezen.

 

Dus houd jij wel van prinsessenjurken en is hij op één knie gegaan, dan is dit jouw jaar om de jurk te vinden. Vraag alleen niet teveel mensen mee naar passessies. Hoe meer mensen, hoe meer meningen, hoe meer jij gaat twijfelen over wat jij echt wilt. Dus laat vooral die kritische vriendin thuis, anders zou je wensen dat jouw aanstaande de jurk voor je uitgekozen had.

 

- column maart 2012 / Appelen & Peren-Jouw Online Glossy Magazine -