Out of the box,

Out of the country

Mijn bruidspaar zit net twee weken in de wittebroodsweken en ik maak me alweer klaar voor de volgende bruiloft.  Maar dit keer gaat er niet gewerkt worden, ik sta voor de verandering eens op de gastenlijst. Mijn zus en ik vliegen begin juli naar Ierland voor een tweedaagse bruiloft. Van de kerk naar een Garden Party op dag één, naar een Pimm´s & Pork Party op dag twee. Zo te horen weten ze in Ierland wel hoe een huwelijk gevierd moet worden. Vooral de begeleidende brief waarmee het bruidspaar ervoor wil zorgen dat wij, de gasten, “a happy fun, relaxed and stress free weekend” hebben, doet mij nu al maanden uitkijken naar dit event.

 

In Nederland gaat het er vaak net even iets anders aan toe. Er is een ruime keuze aan trouwlocaties, maar na meerdere weddings gepland te hebben, merk je toch dat veel bruidsparen hetzelfde willen. Better safe than sorry wordt er vaak gedacht. Ik heb nog lang niet alles gezien op het gebied van bruiloften en iedere bruiloft is weer een leerproces, maar er is zoveel mogelijk. Doe iets speciaals, traditioneels of geks. Zo danste mijn bruidspaar mee met een traditionele Chinese Leeuwendans. Dit was meteen de openingsdans. Ook handig als je twee linkervoeten hebt en niet het stralende (of struikelende) middelpunt wilt zijn. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje: de ringen werden gebracht door de hond en deze deed van opwinding zijn behoefte precies in de looproute van het bruidspaar. De sleep kwam er goed vanaf. Ik iets minder aangezien het opgeruimd moest worden…Een groot succes was de taart! In plaats van een traditionele bruidstaart was er gekozen voor een vanille, pecan en caramel ijstaart. Ondanks de regen tijdens het diner kwam de ijstaart goed tot zijn recht op deze mooie en warme dag. Het weer is echter iets waar ik in Ierland nog mijn twijfels over heb. In Ierland valt maximaal 1000mm neerslag per jaar, in Nederland maximaal 900 mm. Klein verschil zou je denken. Echter, in Ierland regent het 225 dagen per jaar tegenover 130 in Nederland! De zon zou er niet al te vaak te voorschijn komen en de meeste neerslag valt in het westen van het land (en ja, daar gaan wij naartoe). Het mag de pret niet drukken. We gaan immers naar een Pimm´s and Pork Party. Weet je niet eens wat dat is? Wij eerst ook niet. Pimm´s is een Iers drankje en de Pork hangt aan het spit. Dit in combinatie met het thema festival chic en ik ben volledig in mijn element.

 

Regen, windstoten of zonneschijn, we gaan er maar van uit dat ze in Ierland weten wat ze doen. Alles is geregeld. Ook al weten we nog steeds niet exact wat we uit de kast moeten trekken, mijn notitieblok en camera liggen al klaar, want aantekeningen maken en alles vastleggen ga ik zeker.

 

- column juni 2012 / Appelen & Peren-Jouw Online Glossy Magazine -