A bride to be, needs a control freak just like me

Altijd geweten dat ik weddingplanner wilde worden? Nee. Voordat de film The Wedding Planner uitkwam had ik nog nooit van het beroep gehoord, laat staan gedacht dat dit later mijn droombaan zou worden. Eindelijk een baan waarin ik mijn ´control freak kwaliteiten´ ten goede kan gebruiken! The Wedding Planner bleek een eerste stap voor mij te zijn, maar was ook een opening voor de televisiewereld. Na alle zang– en dansbattles is nu namelijk de liefde aan de beurt. De maand februari staat bij Net5 in het teken van ´Love & Marriage´. Als de wedding-mania mijn portfolio kan vullen, zoals So You Think You Can Dance de dansscholen een nieuwe impuls heeft gegeven, hoor je mij niet klagen.

 

Al jaren heb ik het plan om een bruidsshop binnen te stappen en te zeggen dat ik ga trouwen, alleen al om jurken te mogen passen. Tot nu toe heb ik het lef niet gehad om het te doen. Er zal vast en zeker een slimme dame werken die er snel genoeg achter komt dat ik er helemaal geen één nodig heb. Tja…er dan toch eentje kopen? De jurk zal vast en zeker eens van pas komen, maar ik ben bang dat deze tegen die tijd alweer uit de mode is of ik erop uitgekeken ben (veel voorkomend probleem in mijn kledingkast). Tot die tijd blijf ik wel de dame die haar bruid helpt de perfecte jurk te vinden. Dat is tenminste één ding waarover je niet met de bruidegom hoeft te overleggen. Soms kunnen keuzes voor een bruiloft nogal obstakels worden, als je het niet met elkaar eens wordt. Gelukkig bestaat het televisieprogramma Welkom op mijn bruiloft. Hierin mogen stellen die totaal verschillende ideeën hebben over hun grote dag afzonderlijk van elkaar hun bruiloft organiseren. Als zij het lot willen laten beslissen, ben ik bang dat er per topic (locatie, vervoer, jurk, etc.) iets uit de hoge hoed wordt gehaald. Dit zal aparte combinaties opleveren en zal voor mij als weddingplanner zijnde waarschijnlijk een leuk schouwspel worden. Of misschien wel een verrassende inspiratiebron! You never know. Dat is het leuke aan bruiloften; je bepaalt zelf hoe de dag eruit komt te zien, je doet alleen waar jullie zin in hebben en alles mag! Klinkt als de eerste keer wanneer je ouders naar een verjaardag gaan en jij alleen thuis mag blijven, toch?

 

Hopelijk gaan door dit soort televisieprogramma’s steeds meer bruidsparen inzien dat professionele hulp bij het organiseren van een bruiloft helemaal zo gek nog niet is. Natuurlijk zijn er altijd de control freaks, just like me (gelukkig nog geen Bridezilla´s tegen gekomen, alhoewel ik zelf vrees er eentje te zullen zijn), maar voor de bruidsparen die de hulp goed kunnen gebruiken, bestaan er weddingplanners.

 

- column januari 2012 / Appelen & Peren-Jouw Online Glossy Magazine -